fbpx

Biografie Ronald van KRYNER PARTY mit Ronald

1990 - 2014
1990 - 2014

Van DJ tot Solo Succes: De Muzikale Reis van Ronald Pijls

Ronald Pijls, begon zijn muzikale reis meer dan 30 jaar geleden. Op 15-jarige leeftijd begon hij als DJ, maar het duurde niet lang voordat hij de microfoon oppakte en zijn zangtalent ontdekte. In de jaren 90 maakte hij naam als zanger met onder andere een Tribute to Robbie Williams act.

In 1995 bracht Ronald een dance versie van "Het is een nacht" van Guus Meeuwis uit, gevolgd door een après-ski versie van "Vrijgezel" van Benny Neyman. Deze vroege successen toonden zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te omarmen en te transformeren. Eind jaren 90 trad Ronald regelmatig op met zijn "Tribute to Robbie Williams", waarbij hij zowel de pop- als de swingkant van Robbie Williams' muziek liet horen. Deze optredens, waaronder vele dameszittingen, toonden zijn veelzijdigheid en vermogen om het publiek te boeien.

In 2005 gooide Ronald het roer om en presenteerde tijdens een geweldig live concert zijn eerste solo album "Hie Sjtaon ich!". Dit Limburgstalige popalbum werd door de regionale zender L1 benoemd tot beste nieuwkomer van 2005. Kort daarop bracht Ronald verschillende Nederlandstalige nummers uit, waarmee hij zijn muzikale bereik verder uitbreidde.

Rond 2008 was het tijd om zijn hele muzikale kennis en levenservaring in een totaalpakket te gieten waarin alle stijlen de revue konden passeren. Met zijn Honderd Procent Feest act zong Ronald op feesten in Nederland en België. Van Smartlap tot Pop, van Schlager tot Swing, Ronald toonde zijn veelzijdigheid en vermogen om elk feest tot een succes te maken. In 2011 nam Ronald samen met de inmiddels wereldberoemde band Wir Sind Spitze de Limburgstalige versie van 'I Sing A Liad Für Di' van Andreas Gabalier op, en misschien was dat wel de eerste trigger om Oktoberfest muziek te gaan maken.

2015 - 2023
2015 - 2023

Het ontstaan en de evolutie van Party Kryner

In 2015 lanceerden Ronald Pijls en Kevin van den Eijnden, bekend om zijn harmonikamuziek op "Hey Rosie", het muzikale duo Party Kryner. Geïnspireerd door bands als Global Kryner en Power Kryner, die popnummers omzetten in Oostenrijkse muziek, creëerden ze een unieke sound die wereldwijd te horen is tijdens Oktoberfesten en après-ski party's.

Party Kryner werd al snel een hit op grote festivals, Oktoberfesten en carnavalsevenementen door heel Nederland, Duitsland en België. Met hun energieke optredens en aanstekelijke muziek wisten ze het publiek te boeien, van intieme locaties tot evenementen met wel 30.000 bezoekers.

Na het afscheid van Kevin vanwege medische redenen, trad accordeonist Kyle Schielen toe tot het duo. Samen met Ronald zette hij de muzikale erfenis van Party Kryner voort, en bleven ze het publiek vermaken met hun unieke mix van pop en Oostenrijkse muziek. Later voegde gitarist/zanger Egid Ackermans, bekend van de formatie Tirol Sound, zich bij Ronald. Met Egid aan zijn zijde, zal Ronald de lopende optredens van Party Kryner blijven doen tot en met de carnaval van 2024.

Hoewel Party Kryner niet meer te boeken is als duo, heeft Ronald een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière geopend. Sinds juni 2023 treedt hij solo op met KRYNER PARTY mit Ronald, waarin hij de muziek die hij met Party Kryner maakte op een andere, nog interactievere manier ten gehore brengt.

1990 - 2014
1990 - 2014

KRYNER PARTY mit Ronald: Een unieke solo-act vol interactie

KRYNER PARTY mit Ronald is meer dan alleen een muzikale act; het is een ervaring die het publiek actief betrekt bij de show. Geïnspireerd door de muziek die hij met Party Kryner maakte, brengt Ronald de muziek op een andere, nog interactievere manier ten gehore.

Wat KRYNER PARTY mit Ronald echt uniek maakt, is niet alleen de muziekstijl, maar ook de originaliteit van de nummers. Alle nummers die Ronald zingt zijn eigen arrangementen, ingespeeld in studio's in Nederland en Oostenrijk door topmuzikanten. Deze unieke arrangementen geven een frisse draai aan bekende nummers en zorgen voor een unieke sound die alleen bij KRYNER PARTY mit Ronald te horen is.

Tijdens een optreden van KRYNER PARTY mit Ronald moedigt hij het publiek aan om mee te zingen en te dansen op de muziek, waardoor een levendige en energieke sfeer ontstaat die kenmerkend is voor zijn shows. Of het nu gaat om het zingen van bekende refreinen of het meedoen aan dansjes, het publiek staat altijd centraal bij KRYNER PARTY mit Ronald.

Deze interactieve benadering van optreden zorgt ervoor dat geen twee shows hetzelfde zijn. Elk optreden is een unieke ervaring, afgestemd op het publiek en de sfeer van het moment. Met KRYNER PARTY mit Ronald wordt het publiek niet alleen vermaakt, maar ook deel van de show. Het resultaat is een onvergetelijke ervaring die het publiek keer op keer blijft boeien.